Ngrohje Ftohje me Pompë nxehtësie / Chiller

pompe.png

+ Sistemi
- Pompa e nxehtësisë me ujë është një pajisje kondicionimi e cila shfrytëzon ciklin frigoferik për të ngrohur ose ftohur ujin teknik i cili qarkullon në sistem.
- Inverteri në brendësi lejon që kompresori të modulohet me shpejtësi të ndryshme në varësi të ngarkesës duke evituar humbjet energjitike që shkaktohen zakonisht nga ndezjet dhe fikjet e një sistemi pa inverter

+ Kursim & Kosto
- Shembull: Apartament 3+1 - 100 m2
- 10 kW Pompë Nxehtësie R32 4.4 COP me 4 Fan Coil
- 370 kW në muaj (Kushtet e matjes 8 orë në ditë e ndezur në ngrohje)
- 4,200 Lekë/në muaj (Shënim: në Ftohje kosto është rreth 15% më e ulet)
- Raporti i tjetërsimit të fuqisë - 1 kW elektrik transmeton në ujë 4.4 kW termik

+ Avantazhet
- Ngrohje Ftohje natyrale (ajri nuk është i thatë si në rastin e kondicionimit me sistem gazi)
- Efiçencë e lartë edhe nëse temperaturat e jashtme arrijnë -20°C
- Sistem kundër ngrirjes automatik të integruar në pompën e nxehtësisë
- Ekonomik në faturën elektrike

+ Aplikime 
- Rezidencial: Apartamente - Vila

AL – TEK sh.p.k.
  • +355682000021
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Rruga Llazi Miho 1027
    Kombinat - Vaqarr
    Tiranë - Shqipëri

powered by

WEB DESIGN, BUSINESS APPS, E-COMMERCE

open consulting